Titingtanka

Hildekatblog

Liv Berntine Saltnes (1948) debuterte med ei lita diktsamling høsten 2015. Hun kommer opprinnelig fra Kvænangen i Nord-Troms, og har bodd i Tromsø og Nordreisa i sitt voksne liv. Det er Poetica Forlag i Tromsdalen som har gitt ut diktheftet til Saltnes: Titingtanka. Poeten Helge Stangnes står bak det lille forlaget.

Titingtanka2

Dikterspråket sitt har Liv Berntine Saltnes latt preges av sin egen Nord-Troms-bakgrunn. Hun skriver bokmål med dialektpreg, og også ordvalg og bildebruk er farget av levemåter og talemåter i nord. Saltnes mestrer formatet hun har tatt i bruk, dikt med bundet form, faste rytmer og enderim. Det halter ikke, men flyter i fin rytme.

Vis opprinnelig innlegg 324 ord igjen

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s