NY UTGAVE: Hva handler høstens dobbeltnummer (nr 3-4 2015) av Nordnorsk Magasin om?

Bykiosken i Svolvær. Foto Ann Kristin Kalusen
Bykiosken i Svolvær. Foto Ann Kristin Kalusen

Dobbeltutgaven av Nordnorsk Magasin som kommer i høst er halvt et temanummer om ungdomslitteratur og halvt en vanlig magasinutgivelse med variert stoff under våre faste vignetter. Det handler om de første kioskene i Nord-Norge, om et bærekraftig juleblot i Alta, om kjærlighet til såper på Andenes, om flere hundre år gamle innskrifter i et tre ved Finnbruen i Dividalen.

Det handler også om Røvar-Alexander i Lofoten, om gårdskvinnene og sommarfjøsene på Berg ved Trondenes, og om navn på store steiner i det nordnorske landskapet. Om kvinnebunaden fra Troms og om trolldomsforskeren Liv Helene Willumsen som aldri gir seg.

Vi har også vært utenlands, en tur på Orknøyene – det norske riket fra vikingtida, og en tur i Nord-Finland for å besøke Sajos – det samiske kultursenteret ved Enare.

Og ikke minst handler denne dobbeltutgaven om ungdomslitteratur fra Nord-Norge, og om forfatterne Jan Tore Noreng, Siri Broch Johansen, Elisabeth Øvreberg, Monika Steinholm og Aina Basso i tillegg til et intervju med forfatteren Eva Jensen etter 19 bøker og 31 år som forfatter.

Bildet viser Bykiosken i Svolvær. Dagens variant er en kopi av den som ble bygd i 1913.

Bladet sendes ut tirsdag 17. november, som B-post.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s