Om kvenfolket og kulturen. Omtale av Reidun Mellems bok «Kvenfolkets 500 år ved Ishavskysten»

Hildekatblog

Reidun Mellem
«Kvenfolkets 500 år ved Ishavskysten»
Ruija forlag, 2016
Sakprosa, innbundet, 106 sider
Anmeldt av Hilde Kat. Eriksen
Nordnorsk Magasin 3-2016

Forfatteren Reidun Mellem har skrevet ei fin og viktig bok om det kvenske og finske folket ved Ishavet. Forfatteren har skrevet flere bøker, blant annet med historiske tema om krigstid og om kvener og i tillegg ei diktsamling (som har vært anmeldt her i en tidligere utgave). I arbeidet med boka Kvenfolkets 500 år ved Ishavskysten har forfatteren hatt støtte og oppfølging fra Terje Aronsen ved Kvensk Institutt i Børselv.

Reidun Mellem: Kvenfolkets 500 år ved Ishavskysten Reidun Mellem: Kvenfolkets 500 år ved Ishavskysten

De ti kapitlene handler om vandringa mot kysten, om saunakulturen, kosthold og klesskikker, det finske morsmålet, om mottakelsen i Norge, der kvenene og innvandra finlendere etter hvert kom til å bli sett på som en sikkerhetsrisiko, om kvensk kultur og kvenske symboler og om etnopolitisk arbeid. I tillegg til disse historiske…

Vis opprinnelig innlegg 372 ord igjen

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s