Nordkalottforlaget: Samla dikt av den bestselgende poeten Helge Stangnes

Helge Stangnes debuterte med diktsamlinga «Lys langs en fjord» i 1992, og har seinere gitt ut «Landet og lyset» (1996), «Frø i vind» (2003) og «Vintersang» (2011). Visene og dikta hans er blitt svært populære. De fire første diktsamlingene solgte i til sammen 33 000 eksemplar. Alle fire er nå utsolgte. «Samla dikt» rommer alle dikta hans, og i tillegg et etterord av professor emeritus Nils Magne Knutsen.

Forfatteren Helge Stangnes
Helge Stangnes. Foto: Hilde Kat. Eriksen

”Hans frø, sådd i motvind, har slått dype røtter i et stort publikum, og de vokser stadig.” (Prof. e.m. Nils Magne Knutsen i etterordet til Samla dikt)

Helge Stangnes er født i 1936 på Sør-Senja. Han er forfatter, kulturarbeider og pensjonist, og utdanna allmennlærer fra Tromsø Lærerskole i 1959 og cand.philol. ved Universitetet i Tromsø (UiT) i 1993. Stangnes arbeidde som lærer i 30 år. Han har forska på endringer i senjamålet og undervist i talemål og stadnamn ved Ui T. Han har også redigert ordspalta i «Årbok for Senja» og ordsamlinga «Kjøss meg på måndag» (2000). Han har gitt ut fire dikt- og vise¬samlinger og ei bok med fortellinger («Elektriskgjerdet») på Nordkalottforlaget, samt kabareten «Nothundliv» sammen med Svein-Hugo Sørensen på eget forlag.

Forfatteren mottok Tranøy kommunes kulturpris 1995, Elias Blix minnepris i 1996, Norges Fiskarlags Kystkulturpris i 2009 og Troms fylkes kultur¬pris i 2013.

Helge Stangnes "Samla dikt"
Helge Stangnes: «Samla dikt»
Nordkalottforlaget 2015
1. utgave, 1. opplag
Dikt, dialekt, 272 sider
ISBN 978-82-7380-193-7
Innbundet, format 155 x 215 x 20 mm
Første opplag: September 2015

UTSOLGT DESEMBER 2021

***

Om forfatteren Helge Stangnes

***

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s