Dikt av Helge Stangnes på CD fra Båsmokoret

Dikt av Helge Stangnes på CDen "TiD" fra Båsmokoret.

2015: Båsmokoret og Helge Stangnes lanserte plata TID med slippkonsert i Meyergården Spektrum i Mo i Rana i juni 2015. Dikteren Helge Stangnes har skrevet alle tekstene, og Tor-Petter Aanes har komponert musikken. 

Båsmokoret inviterte til slippkonserten, og skreiv i pressemeldinga si: Det blir fest i Mo i Ranas nye storstue når Båsmokoret slipper cd-plata TID med tekster av Helge Stangnes. Dirigent Tor-Petter Aanes ble så inspirert av Stangnes sine dikt at han tonesatte mange av dem og arrangerte dem for Båsmokoret som siden har hatt flere konserter sammen med Stangnes. Endelig kommer disse sangene på plate, og 18. juni kan du oppleve dem live når plata har release og Båsmokoret inviterer til festkonsert.

Lyrisk, ettertenksomt og lettbeint
TID står Stangnes sine tekster sentralt. Han skriver på nordnorsk og skildrer de nære ting, små og store, slik at vi kjenner oss så veldig godt igjen. Diktene kaller på både smil, vemod og gåsehud. At Stangnes treffer en streng hos et bredt publikum er det ingen tvil om, og i harmoni med Aanes sin musikk får tekstene en fornyet kraft. Båsmokoret leverer som vanlig kvalitet og bak solistmikrofonene finner vi både dirigent Aanes og dyktige sangere fra korets egne rekker. Med på laget er et solid band håndplukket av Aanes. Blant gjestemusikerne er Susanne Lundeng, som forøvrig akkurat kom med sin egen utgivelse 111 nordlandsslåtter på hele fire cd-er.

Helge Stangnes selv blir med på festen
Båsmokoret er stolt over at Stangnes selv kommer til Mo i Rana for å lese sine dikt. Han er en betydelig skikkelse innen norsk lyrikk, som nok ikke har fått den oppmerksomheten han fortjener lenger sør i Norge. Hans første diktsamling kom i 1992 og det har blitt fire av dem, stadig i nye, utsolgte opplag. Det totale opplagstallet er svimlende 33.000, noe de fleste lyrikere bare kan drømme om.

Båsmokoret
Båsmokoret fra Mo i Rana består av omkring femti sangglade kvinner og menn som under sikker ledelse av dirigent Tor-Petter Aanes liker å dykke ned i ulike genre og stadig strekke seg mot nye mål. Cv-en inkluderer blant annet viser, jazz, gospel og barbershop i tillegg til store klassiske verk av for eksempel Mozart, Bach og Händel.
Båsmokoret har to tidligere plateutgivelser bak seg. Juleplata Fryd og fred kom i 2011, med Henning Sommerro som arrangør og organist og John Pål Inderberg på saksofon. I 2013 kom Skjømmingsmesse & Caritas med verker komponert av Bodvar Drotninghaug Moe. Begge platene høstet gode kritikker og er tilgjengelig på iTunes, Spotify og Wimp. TID blir også tilgjengelig der etter hvert.

Båsmokoret var ukens artist på NRK P1 siste uka i juni 2015.
Les mer om Båsmokorets på hjemmesida deres.

Båsmokoret. Foto: Ketil Born/Båsmokorets hjemmeside
Båsmokoret. Foto fra Båsmokorets hjemmeside. Fotograf: Ketil Born

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s