Har du lest noen av Helge Stangnes’ populære dikt og historier?

Helge Stangnes. Foto: Hilde Kat. Eriksen/Nordkalottforlaget
Helge Stangnes. Foto: Hilde Kat. Eriksen/ Nordkalottforlaget

Har du lest noe av den populære forfatteren Helge Stangnes? Kanskje en gave-idé?

Helge Stangnes (1936) er fødd på Senja, men har bodd i Tromsø fra 1960. Han har arbeidd som lærer i grunnskolen i 30 år, og er også lektor i nordisk. Stangnes har forska på endringer i senjamålet og undervist i m.a. talemål og stadnamn ved Universitetet i Tromsø. Han redigerte i mange år ordspalta i Årbok for Senja. Fra 2001 har han vært en aktiv pensjonist, som stadig inviteres rundt om i landet for å lese fra bøkene sine. Han driver sitt eget kulturformidlingsfirma: Poetica Stangnes. 

Bøkene til Helge Stangnes kommer ut på Nordkalottforlaget. Ordsamlinga «Kjøss meg på måndag» kom ut i 2000. Han debuterte som dikter med samlinga «Lys langs en fjord» i 1992, og har siden gitt ut «Landet og lyset» (dikt, 1996), «Frø i vind» (dikt, 2003) og «Vintersang» (dikt, 2011). Diktsamlingene hans er så langt trykt i til sammen 33 000 eksemplar, noe som vitner om den store populariteten visene og dikta hans har oppnådd.

I 2013 kom «Elektriskgjerdet og ti andre historier». Dette er elleve historier der forfatteren med humor og innlevelse forteller om ”han Arnulf og eg”, to gutter som vokser opp i et nordnorsk fiskarbondemiljø på 1940-talet.

Kabareten «Nothundliv» gav han ut som bok og CD på eget forlag i 2004, sammen med musikeren Svein-Hugo Sørensen.


I 2015 samla Helge Stangnes alle de fire diktsamlingene sine i ett bind: «Samla dikt», seinere kom det fleire opplag av boka.

 

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s