Hos Nasjonalbiblioteket kan du lese tre digitaliserte bøker om partisanene i Finnmark.

PartisaneriFinnmark

NRK Nordnytt hadde søndag 9.11.2014 et oppslag om partisanene fra Finnmark, og måten de blei behandla på etter krigen. Der viser de til et utsagn fra Gunnar «Kjakan» Sønsteby, hvis eneste kommentar til motstanden i nord skal ha vært «Men de var jo kommunister«. Noen var det. Men hva så? Hos Nasjonalbiblioteket kan du lese tre digitaliserte bøker om partisanene i Finnmark.

Hos Nordkalottforlaget Nordnorsk Magasin AS har vi en del av bokutgivelsene til Hans Kristian Eriksen til salgs. De tidlige bøkene hans om partisanene i Finnmark blei gitt ut på Tiden norsk forlag. Disse er i dag utsolgt, men flere kan finnes hos Nasjonalbiblioteket eller i antikvariatene rundt om.

Hans Kr. Eriksen var den første som skreiv om innsatsen til partisanene i Finnmark under 2. verdenskrig. I 1969 kom Partisaner i Finnmark og i 1972 kom Partisanenes død. Seinere blei disse sammenfatta i boka Partisaner i nord (1979). Dette var bøker som blant annet forfatteren og journalisten Kjell Fjørtoft brukte som materiale da han seinere skreiv om samme tema.

I dag er disse bøkene digitalisert av Nasjonalbiblioteket, og kan leses på www.bokhylla.no 

Les bøkene her:

Partisaner i Finnmark

Partisanenes død 

Partisaner i nord

 

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s